10:00—12:00 приїжджаємо на косу Тилігульського лиману. Влаштовуємося зручніше за столиками, і дізнаємося про історію устричної ферми "Ойстервіль", особливості розведення і споживання делікатесів, вчимося правильно вибирати і від
кривати устриці. На дегустації ми спробуємо 3 устриці, і зап'ємо келихом ігристого або сухого білого вина.
Вартість екскурсії та дегустації — 330 грн.
Діти до 12 років - екскурсія безкоштовно.
Після дегустації ви можете купити для себе необхідну кількість устриць. (вартість 1 устриці від 50 грн.)
Устрична ферма ОЙСТЕРВІЛЬ розташована на Тилігульському лимані.
- Територія лиману – це ландшафтний парк, а сам лиман на сьогодні вважається найчистішою водоймою в Україні. Оскільки устриця може фільтрувати до шести літрів за годину, та близько 200 літрів за добу можна сказати що ми також робимо вагомий вклад в очищення Тилігулу.
- Тилігульський лиман був насамперед прісноводним, бо вийшов з одноіменної ріки. Морська вода з'явилася, коли прорвало шлюзи, і прісна та морська води змішалися.
- Особливістю вод лиману є те, що солоність порівнюється з океанічною водою. Це пояснюється тим, що у Чорному морі 16-17 проміле солі, а в лимані 32 проміле через сильне мілководдя, яке надто прогрівається. Це означає, що вся прісна вода випаровується, а вся концентрація солі залишається на мілководді. Тому Тилігульський лиман вважається найсприятливішим середовищем для всіх молюсків та двустворчатих.
Устриці є дієтичним продуктом, вони блищать через велику кількість глюкози. При цьому їх калорійність - не більше 60 калорій на 100 грам. У Франції багато дієтологів рекомендують дамам так звану устричну дієту. Так що дівчатам, що стежать за своєю фігурою, нагадуємо: сезон устриць — ваш сезон!